3D Tuinontwerp zorgt voor hogere orderwaarde

TSD is totaalleverancier voor ICT-oplossingen in de groene sector. Al jarenlang bedienen wij de markt door het leveren van hardware, ondersteuning in het beheer van de infrastructuur en bieden wij software voor de hovenier, waaronder: DATAflor Business projectadministratie – en 3DTUIN Designer ontwerpsoftware.

in-lite3

3D tuinontwerp zorgt voor hogere orderwaarde

Het verkopen van een idee is voor een hovenier niet altijd eenvoudig, vaak weet hij zelf wel wat de klant wil, maar is het erg lastig om het uiteindelijke idee goed te verkopen. Een slimme presentatie van het ontwerp en gebruik van herkenbare materialen maken het gemakkelijker voor de klant om het plan goed te keuren.

“What you see is what you get”

De klant wil beleving

Dat begint bij het ontwerp en de daaraan gekoppelde offerte, het is belangrijk dat de klant zich herkent in de tekening, de materialen en mogelijkheden en de tekst van de offerte. Toch is het voor particuliere klanten vaak nogal abstract en krijgt het totaalbeeld soms pas vorm op het moment dat de aanleg al in een vergevorderd stadium is. Dat is dan hopelijk een positieve verrassing voor de klant. In dat geval is de opdracht gegeven op basis van vertrouwen en heeft dat goed uitgepakt. Maar dat kan ook heel anders gaan.

Om hoveniers beter te ondersteunen in hun rol als tuinontwerpers is 3DTUIN Designer voorzien van verschillende collecties van gerenommeerde leveranciers van tuinmaterialen. Hun collectie is volledig in 3D beschikbaar en dat zorgt voor realistische ontwerpen. Hiermee kunnen ideeën in een 3D werkelijkheid worden getoond. Dit helpt de hovenier bij het slimmer presenteren en visueel maken van zijn ontwerp-ideeën. De klant kan een virtuele wandeling in het nieuwe tuinplan maken. Een wandeling waarin dan ook alles klopt, van de schaduwwerking van een veranda of een boom tot en met een briesje wind die de weelderige beplanting in beroering brengt. De klant kan zijn tuin echt beleven, voordat deze daadwerkelijk is aangelegd. De presentatie van ‘echte’ materialen in het ontwerp zorgen voor verhoging van de orderwaarde. De klant bestelt bij een goede presentatie immers direct de ingetekende materialen bij de hovenier. Voor de klant een zorg minder omdat alles ineen keer geregeld is. Voor de hovenier snellere orderbevestiging en hogere verkoopwaarde.

“Een slimme presentatie van het ontwerp geeft vertrouwen in het eindresultaat en dat is een zekere weg naar verkoopsucces.”

De nachtstand van het programma toont ook de meerwaarde van een doordacht lichtplan. De klant kan nu pas echt het effect zien van een goed uitgelichte tuin in het donker. In 3DTUIN Designer is een groot deel van de in-lite collectie beschikbaar. Door hun verlichting toe te voegen in het ontwerp ontstaat een enorm wauw-effect in de presentatie. De sprookjesachtige weergave van het ontwerp geeft de klant een optimale beleving van de toekomstige tuin. Naast een goede presentatie van het ontwerp is er ook direct veel voordeel voor klant en hovenier, omdat er in de beginfase duidelijkheid is over de werkzaamheden die moeten gebeuren en zodoende efficiënt uitgevoerd kunnen worden.

Samenvattend: Goed voorbereiden, goed presenteren, en de klant goede keuzes aanbieden betekent goed verkopen! Dat is slimmer hovenieren.

De tweede stap naar slimmer hovenieren