Marketing; laat je producten voor je werken

TSD is totaalleverancier voor ICT-oplossingen in de groene sector. Al jarenlang bedienen wij de markt door het leveren van hardware, ondersteuning in het beheer van de infrastructuur en bieden wij software voor de hovenier, waaronder: DATAflor Business projectadministratie – en 3DTUIN Designer ontwerpsoftware.

3DTUIN Designer maakt 3D tuinontwerp visueel aantrekkelijk met video.

Marketing; laat je product voor je werken

Eén van de meest gehoorde opmerkingen van jonge hoveniers is dat hun werkgevers zo weinig gerealiseerd werk tonen op social media. Tijdens de Tuinprofessional dagen van afgelopen winter werden jonge hoveniers geïnterviewd over het hoveniers vak en benadrukten zij het nut van social media inzetten. Trots op het vak zijn en de mooie producten die zij afleveren zijn het delen waard en interessant voor een grote groep consumenten en opdrachtgevers.

“Hoveniers mogen trots zijn op de vele mooie projecten die ze realiseren. Klanten zijn trots, werknemers zijn trots. Delen dus die foto’s of video’s.”

Tijdens de interviews werd gevraagd wat de jonge hovenier van zijn werkgever en het vakgebied verwacht. Hoewel de ambities van de ondervraagden verschilden; de ene wil veel mechanisch werk doen en de andere juist meer voorbereidend op kantoor, waren zij allen trots op hun eindproducten. Laat dus maar zien, die projecten.

Naast foto’s van eindproducten en beelden van werk in uitvoering is het gemaakte tuinontwerp ook een interessante visuele post voor je website, Facebook of Instagram. In overleg met je klanten is het vaak goed mogelijk om deze producten te plaatsen. Vraag bij particuliere klanten wel eerst toestemming, want het zijn natuurlijk privézaken.

Op social media staat al heel veel beeldmateriaal van hoveniers en dat is juist één van de redenen om mee te doen. Het is namelijk interessant en populair. Klanten en opdrachtgevers willen zien wat je doet en gedaan hebt. En vooral die dagelijkse impressies zeggen zoveel meer over het bedrijf dan de vaak wat statische websites. Laat zien wat je kunt, maar ook wie je als bedrijf bent!

Wijzelf en onze klanten zijn enorm enthousiast over 3DTUIN Designer, het tuinontwerppakket waar je gemakkelijk mee ontwerpt. De presentaties die je voor de klant kunt maken zijn een groot succes. Mooie duidelijke 3D weergaven van de planten in verschillende groeistadia, de verschillende materialen en tuinattributen. Vooral de 3D filmpjes, die je het ontwerp laten beleven alsof je er al in loopt zijn een groot succes. Deze filmpjes zijn gemakkelijk te delen op diverse social media kanalen. Je maakt het helemaal af met een collage door een 3D ontwerpfilm te combineren met foto’s van het uitgewerkte project.

Alle social media kanalen bieden de mogelijkheid om bewegend beeld te laten zien, omdat dit kijkers langer vasthoudt. De meeste kanalen belonen dit door jouw bewegend beeldmateriaal meer voorkeur te geven en dus meer te vertonen. Met bewegend beeld kun je het verschil maken in vindbaarheid en je kijkers langer vasthouden.

Wij plaatsen de 3D filmpjes op YouTube of Vimeo en vandaaruit posten wij op Instagram, Twitter, Facebook of LinkedIn. Is dat moeilijk? Nee, want 3DTUIN Designer genereert een filmpje wat op alle social media kanalen geaccepteerd wordt en het aanmaken van veelal gratis accounts is heel eenvoudig.

Veel plezier met deze eenvoudige en gemakkelijke marketing mogelijkheden.

Volg je ons al op social media?

   

Samenvattend: Laat regelmatig je werk zien. De ontwerpen, de werkzaamheden en het eindproduct. Dat is marketing. Dat is leuk. En dat werkt. Dat is slimmer hovenieren.

De tweede stap naar slimmer hovenieren