Geen categorie

De laatste jaren zie je in tuinen een verschuiving van de aloude blokhutten, meestal gemaakt van Noord Europees vuren- en grenenhout naar meer robuustere terrasoverkappingen met of zonder bergruimte. Deze terrasoverkappingen zijn veelal gemaakt van de meer duurzame houtsoorten lariks- en douglas hout in een fijnbezaagde uitvoering. Het toegepaste hout heeft een veel stoerdere uitstraling dan de blokhutten die we tot kort geleden veel zagen in de tuin.

Constructies

Overkappingen in tuinen kennen meerdere vormen zoals platte daken, zadeldaken, kapschuren of uitvoeringen met een lessenaarsdak. De ene overkapping wordt gebruikt als loungeruimte en een ander heeft naast het loungegedeelte een berg- of kantoorruimte. Om overkappingen met een strakkere look te maken wordt in de constructie veelal gebruik gemaakt van zwaluwstaart verbindingen zodat de omlijsting compacter oogt en prima in een moderne tuin past.

 

Kwaliteit

Zowel lariks- als douglas hout valt in duurzaamheidsklasse III en heeft onbehandeld een levensduur van 10 tot 15 jaar. Het hout zal in drogere periodes gaan krimpen en droogtescheuren veroorzaken maar deze scheuren doen géén enkele afbreuk aan de sterkte en kwaliteit van lariks- en douglas hout.

 

Maatwerk

Omdat géén enkele tuin hetzelfde is kan er naast standaardmaten veelal een terrasoverkapping naar wens van de klant worden gemaakt qua uitvoering en afmetingen.

 

Kleur

Hout is een natuurproduct en daardoor heeft iedere terrasoverkapping een eigen uitstraling en kunnen er kleurverschillen optreden. Na verloop van tijd krijgt het een meer verweerde uitstraling en zal het gaan vergrijzen. Dit doet niets af aan de duurzaamheid van het product.

 

Onbehandeld of drukgeïmpregneerd hout

Ondanks dat lariks- en douglas hout van origine al duurzaam is en prima onbehandeld verwerkt kan worden bestaat er ook de mogelijkheid om het hout alsnog onder hoge druk te laten impregneren voor een verdere verlenging van de levensduur, naar meer dan 15 jaar. Het hout is dan beter beschermd tegen schimmel en houtrot. Het hout is door het impregneren in de beginfase groen, maar zal na verloop van tijd meer naar bruin verkleuren.

 

Uw meedenker

Welles Hout fabriceert in de eigen werkplaats naast de standaardmaatvoering van overkappingen de specialiteit veelal maatwerk, zowel in uitvoering als afmetingen en werkt hoofzakelijk met duurzaam larikshout uit goed beheerde bossen. De houtconstructies worden zoveel als mogelijk op de juiste maatvoering gemaakt en worden geleverd met duidelijke bouwtekeningen en alle benodigde bevestigingsmaterialen en dakbedekkingen.

Uw wens is onze uitdaging en aan de hand van een schets met maatvoeringen en/of een foto maken we met alle plezier een vrijblijvende prijsopgaaf.

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment