Samenwerking ontwerpproces

De inzet van verschillende specialisten geeft veelal een beter eindproduct. De basis voor een goede tuin is een goed tuinontwerp. De basis van een goed tuinontwerp is het gesprek met de opdrachtgever/toekomstige gebruiker.

Sommige hoveniers hebben moeite om een goed intake gesprek te voeren met de opdrachtgever om te komen tot een goed plan. Het voeren van een goed gesprek is een specialiteit net zoals het bouwen van een pergola een specialiteit is. De Tuinregisseurs heeft naast 40 jaar ervaring in gespreksvoering ook de nodige opleidingen gevolgd in gesprekstechnieken. Van deze ervaring kan jouw hoveniersbedrijf nu gebruik maken.

Hiervoor hebben een speciaal businessmodel ontwikkeld waarbij het hoveniersbedrijf minimaal financieel risico loopt. Want laten we wel zijn iedere potentiële opdrachtgever wil het liefst graag een gratis tuinontwerp. Dit verdienmodel gaat uit van gemiddelde en concurrerende prijzen voor het tuinontwerp met een maximale persoonlijke werkwijze voor jouw klanten.

In het kort houdt dit in:

  1. De Tuinregisseurs voert het intake gesprek bij jouw opdrachtgever thuis;
  2. De Tuinregisseurs presenteert het tuinontwerp samen met jou bij jou op de zaak of bij de opdrachtgever thuis.
  3. De Tuinregisseurs zorgt voor de verdere planuitwerking en is daarbij en daarna beschikbaar voor jou en jouw opdrachtgever.
Tuinontwerp De Tuinregisseurs
5 Beter reclame materiaal voor jouw website

Er zijn vele website die iets zeggen over ontwerpen maar geen ontwerp laten zien, of stockfoto’s. Nou dan weet je als klant veelal hoe laat het is. Volgende site. De presentatieposters worden digitaal aangeleverd. Hierdoor kunnen ze op je site worden geplaatst.

6 Grotere slagingskans realisatie tuinaanleg

Het merendeel van de opdrachtgevers die een tuinontwerp gepresenteerd krijgen zijn tevreden over het ontwerp. Als jij normale en concurrerende prijzen rekent dan zal je opdrachten portefeuille groeien.

7 Beter rendement

Als jij verrassende en goed verzorgde plannen kan presenteren is je slagingskans groter en ben je minder vaak voor niets bezig. Ook het doorrekenen van de plannen hoef je nooit meer voor niets te doen. Als meer mensen jouw tuinen willen hebben kan je je prijzen naar boven toe aanpassen. Kwestie van vraag en aanbod.

8 Leuker klanten

Als jij jouw klanten weet te verrassen met een goed ontwerp, dan worden jouw klanten blij. En blije klanten zijn leuke klanten. Het is aan jou om dat zo te houden.

9 Tevreden klanten

Als jij ervoor zorgt dat het ontwerp goed wordt gerealiseerd dan heb je tevreden klanten. Tevreden klanten vertellen het verder, net zoals ontevreden klanten. Alleen bij tevreden klanten krijg je nieuwe opdrachten. Nieuwe opdrachten van verwachtingsvolle en blije opdrachtgevers.

10 Betere foto’s

Dit vergt wat meer geduld. Een tuin is niet direct op zijn mooist, soms duurt dat 1 of 2 jaar soms wat langer. Het inhuren van een vakfotograaf is hierbij wellicht net zo handig.

11. Betere reclame

Door plaatsen ontwerpen en foto’s van de tuinen op je site en door het doorvertellen van tevreden opdrachtgevers. Kost weinig en levert veel op.

12. Betere klanten

Hiermee bedoel ik niet alleen financieel maar met name klanten die bij jouw bedrijf passen.

13. Meer dan tuinontwerpen alleen

De Tuinregisseurs kunnen jouw hoveniersbedrijf op meerdere punten ondersteunen. Denk hierbij aan het schrijven van bestekken of het opstellen van offertes.

 

Keuze mogelijkheden hovenier

Je kan bij dit verdienmodel kiezen uit twee mogelijkheden, te weten:
• De plannen worden gemaakt op naam van jouw hoveniersbedrijf.
• De plannen worden gemaakt op naam van De Tuinregisseurs.

Als je interesse hebt in samenwerking zijn er wel enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Deze voorwaarden kan je hier downloaden.

Tuinontwerp De Tuinregisseurs

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Voordelen hoveniersbedrijf

Op een rij de voordelen voor jouw hoveniersbedrijf:
1. Meer tijd;
2. Minimaal risico;
3. Betere ontwerpen;
4. Betere presentatie materiaal;
5. Beter reclame materiaal voor op je website;
6. Grotere slagingskans voor realisatie van tuinen;
7. Beter rendement;
8. Leukere klanten;
9. Tevreden klanten;
10. Betere foto’s;
11. Betere reclame;
12. Betere klanten;
13. Meer dan tuinontwerpen alleen.

 

1 Meer tijd

Omdat jij niet meer naar jouw klant toe hoeft te gaan voor het eerste gesprek scheelt dat jou dat de nodige tijd. Tijd die jij kan besteden aan die zaken waar jij goed in bent en plezier aan beleeft. Daarnaast zal door een goede planuitwerking tijd worden bespaard bij met maken van de offerte en tijdens de uitvoering.

2 Minimaal risico

Hierbij heb je verschillende mogelijkheden, te weten:
• Jij gaat naar jouw klant toe na jouw telefonische intake.
• De Tuinregisseurs gaat naar jouw klant toe na een telefonisch intake door jou en mij.
Sommige hoveniers kunnen heel goed een gesprek voeren als het gaat om concrete zaken. Een gesprek over meer abstracte dingen is soms wat lastiger. Ook het durven en kunnen stellen van de juiste vragen is soms lastig. En juist de vragen en de gegeven antwoorden zijn de basis voor een goed ontwerp.

Mijn ervaring: ik maak vaak mee dat een hovenier een gesprek bij de klant thuis heeft gehad en ik de eisen en wensen krijg aangeleverd. Bij nabellen en checken bij de klant blijken soms juist hele andere eisen en wensen te worden gesteld, met als gevolg een ander plan.

Als wilt weten wat jouw risico maximaal is, bel of mail me dan.

3 Betere ontwerpen

Ik ben tuin- en landschapsontwerper en ben (bijna) dagelijks bezig met vormgeving en ontwerpen van tuinen en terreinen. Ik ben er van overtuigd dat ik een beter ontwerp kan maken dan de meeste hoveniers. Mede door het stellen van de juiste vragen.

4 Beter presentatiemateriaal

Van elk ontwerp wordt een presentatieposter gemaakt. Een presentatieposter met referentiebeelden opdat jouw klant kan zien wat er wordt bedoeld. Formaat A2 tot A0 afhankelijk van de grote van de tuin.

Tuinontwerp De Tuinregisseurs

Voordelen De Tuinregisseurs

Het is altijd goed om bij een samenwerking elkaars voordelen te benoemen. Bij deze de voordelen van De Tuinregisseurs.

  1. Meer gevarieerde tuinontwerpen passend bij de hovenier en zijn opdrachtgever.
  2. Meer leuk werk.
  3. Afhankelijk van de keuze van de samenwerkingsvorm door de hovenier meer naamsbekendheid en betere ranking en positionering van de website.
  4. Meer tuinontwerpen maken geeft meer inkomsten.
  5. Meer ervaring opdoen in verschillende regio’s van Nederland.

 

Voordelen opdrachtgevers

Daar doen we het beiden voor, tevreden opdrachtgevers. Het voordelen voor de opdrachtgever zijn, door inzet 2 specialisten 1 betere tuin. Een verrassende tuin die gezien mag worden. Een tuin die functioneert, met goede zicht- en looplijnen. Een tuin die afgestemd is op de woning en zijn omgeving. Een tuin met meer tuinbeleving door een doordacht beplantingsplan. Goede realisatie en makkelijk in onderhoud voor de opdrachtgever of door de hovenier.

 

Voorwaarden & risico’s

Ja er zijn voorwaarden aan deze samenwerking op basis van dit businessmodel. Want laten we wel zijn iedere samenwerking is gebaat bij voorwaarden waar we beiden aan kunnen voldoen.

Deze vertel ik je graag evenals de financiële risico’s.Vul hiernaast het contactformulier in en mail ons. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op. Door de (voorjaars)drukte hebben we slechts ruimte om maximaal 2 hoveniersbedrijven te ondersteunen in het ontwerpproces. Dus wees er snel bij als je dit voorjaar nog wilt profiteren van een succesvolle samenwerking.

Wie weet tot ziens en wordt er een basis gelegd voor een plezierige, langdurige en vruchtbare samenwerking.

Graag tot ziens.

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper