Nieuwe strenge privacyregels

Vanaf 25 mei 2018 dient uw website te voldoen aan de nieuwe privacy regels volgens de AVG. Vanaf die datum mag iedereen organisaties en bedrijven aanspreken op de naleving van de AVG. De nieuwe AVG geldt voor de hele Europese Unie. De nieuwe wet geldt voor alle ondernemers, van eenmanszaak tot multinational. Dus zeker ook voor hoveniers! Heb je als ondernemer je zaken niet goed op orde na 25 mei 2018, dan kun je een boete verwachten van 2% van je omzet. En op dit moment voldoet 95% van de websites van hoveniers nog niet aan deze nieuwe regels. Werk aan de winkel! En als hovenier heb je nu wel iets anders te doen….

Hoge boetes

Als je te goeder trouw aan de slag gaat met de AVG zul je heus niet gelijk met megaboetes van de Autoriteit Persoonsgegevens worden geconfronteerd. In de regel krijg je eerst waarschuwingen. Er worden alleen boetes uitgedeeld als er kwade wil in het spel is. De bedoeling van de nieuwe richtlijn is dat u niet stiekem privégegevens verzamelt en/of deze op een andere wijze gebruikt dan waar ze voor bedoeld waren. Denk hierbij aan ongevraagde reclame, verkoop van uw gegevens aan andere partijen etc.

Informeer uw bezoeker en klant

Op uw website zult u uw bezoekers moeten informeren welke gegevens u verzamelt, wat u ermee doet, hoe lang u deze bewaart en u dient eerst toestemming te vragen. U dient dus ook later aan te kunnen tonen dat u bijvoorbeeld toestemming hebt gekregen om een reclame nieuwsbrief te sturen. Uw klanten hebben ook het recht om hun gegevens in te kijken, aan te (laten) passen en verwijderen.

Privacyverklaring op elke website!

Uw website dient te worden voorzien van een privacyverklaring waarin u uw bezoekers en klanten informeert. Daarnaast dient u een verwerkersovereenkomst af te sluiten met uw dienstverleners die toegang kunnen hebben tot persoonsgegevens van uw klanten zoals bijvoorbeeld uw hostingpartij. Een ander belangrijk punt is dat u ervoor zorgt dat uw website goed is beveiligd. Denk hierbij aan het groene slotje (SSL certificaat) en de noodzakelijke updates. Want als uw website niet regelmatig wordt geüpdatet dan is de kans groot dat ze vroeg of laat wordt gehackt met alle risico’s van dien. En vergeet niet: u bent dan aansprakelijk!

De Websmid helpt elke hovenier

Hulp nodig? Geen nood; De Websmid helpt u graag. Wij hebben een standaard Privacy Verklaring ontwikkeld die u van uw eigen naam kunt voorzien en vervolgens op uw website kunt plaatsen. Ook bieden wij u een standaard Verwerkersovereenkomst aan die u van uw eigen naam kunt voorzien. U dient echter wel te handelen conform deze documenten. Desgewenst sturen wij u een uitgebreide uitleg toe. En soms kan er ook maatwerk nodig zijn als uw website iets verder gaat. Ook dan helpen wij u verder. Bel 038-7601601 of mail info@dewebsmid.nl.

De tweede stap naar slimmer hovenieren