Onze tips 2018

Olaf Nijenkamp is specialist als het gaat om de kweek van Bos Rhododendrons. Typische Bos Rhododendrons zijn de Rhododendron ponticum ‘Roseum’ en de Rhododendron ‘Catawbience Grandiflorum’.

Op een 4 hectare grote boslocatie worden door Olaf Nijenkamp Bos Rhododendrons in verschillende variëteiten (in eigen beheer) succesvol gekweekt en uitgezet, zodat ze uiteindelijk de kwaliteit en de grootte hebben om mooie volwaardige wolken te creëren die bedoeld zijn voor een chique oprijlaan of als decor voor een natuurlijke (grote) tuin.

Rhododendrons zijn geliefd als sierplanten in tuinen en parken. De Rhododendron is van nature een bosplant, die het beste tot zijn recht komt onder een bladerdek van de bomen. Onder deze omstandigheden kweekt Olaf Nijenkamp (van huis uit) al meer dan 50 jaar Bos Rhododendrons.

Gratis advies over alle variëteiten

Kennis over groei, bloei, bemesting en beplanting luisteren nauw als het gaat om Rhododendrons. De jarenlange ervaring en vakkennis maakt dat Olaf Nijenkamp inmiddels een veelgevraagd adviseur is bij de aanleg en onderhoud van Bos Rhododendrons in parken, plantsoen, lanen en tuinen.

Olaf Nijenkamp

Vakkundig advies

Bent u als hovenier bezig met het ontwerp of de aanleg van een tuin? Olaf Nijenkamp adviseert u graag bij de keuze van de variëteit, het aantal per m2, de bodembewerking en de aanplant. Gaat het om een bestaande aanplant en wilt u meer weten over bijvoorbeeld onderhoud, bladverkleuring of bemesting? Wij komen langs op locatie om samen met u de mogelijkheden te bespreken.

Eyecatcher voor tuinen, parken en lanen.

We adviseren regelmatig hoveniers over soorten, onderhoud en plantwijze. Ook u kunt samen met ons de Bos Rhododendrons uitzoeken of we sturen u desgewenst een afbeelding van de plant vanaf onze eigen kwekerij. De zekerheid van kwaliteit is gegarandeerd. We rooien, verpakken en leveren de planten netjes af in de tuin of het project van aanleg. Uiteraard is het mogelijk om de planten in fases te bezorgen.

Wilt u meer weten over de typische Bosrhododendrons, zoals de Rhododendron ponticum ‘Roseum’ en de Rhododendron ‘Catawbience Grandiflorum.

Bel Olaf Nijenkamp 0653 377432 |  olaf@olaf-nijenkamp.nl.

Olaf Nijenkamp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment