Druk, druk, druk…….

Momenteel is het binnen de hoveniersbranche druk als nooit tevoren. Agenda’s die maanden en soms een jaar vooruit zijn volgeboekt met uit te voeren projecten.

Dit is natuurlijk erg fijn voor het bedrijf. Hoe manage jij je drukte? Waar liggen jouw prioriteiten en hou je er ook wat extra’s aan over? Hoe productief ben je eigenlijk? Want je kan erg druk zijn maar uiteindelijk weinig overhouden. Soms hou je er een burn-out of andere minder fijne dingen aan over.

Hoe dit te voorkomen? Tijd houden voor je zelf en je prioriteiten en hetzelfde of meer werk kunnen verzetten.

 

Tijdwinst door optimalisatie

Door je bedrijfsprocessen te optimaliseren kan je veel tijdwinst behalen. Alles begint bij het verkoopproces. Bij vrijwel ieder hoveniersbedrijf is hier een verbeterslag te maken.

Welke soort gesprekken voer je, hou leg je deze vast? Wat communiceer je naar je prospect en opdrachtgever? Welke soort gesprekken onderscheidt je in het verkoopproces? Hoe en wanneer informeer jij je prospect over je werkwijze? Hoe voer je telefoongesprekken en wanneer? Wat is jouw belangrijkste bedrijfsproces?

Elke afzonderlijk bedrijfsproces heeft invloed op een ander of andere bedrijfsprocessen. Het nacalculatieproces heeft weer invloed op het verkoopproces. Het ontwerpproces heeft invloed op het realisatieproces en zo voort.

Hieronder zijn enkele bedrijfsprocessen weeggegeven, welke is voor jou het belangrijkste? Waar is voor jouw bedrijf de meeste (tijd)winst te behalen?

Optimaliseren bedrijfsprocessen

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen kost tijd. Daarnaast dient het te gebeuren terwijl het ‘gewone’ werk doorgaat. 

Om hiervoor een heldere structuur te geven en alle processen stap voor stap door te lopen heeft Jouw ondernemers Coach een jaarprogramma ontwikkeld voor het hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf. Dit is is uitgeschreven in een werkboek waar gebruik van kan worden gemaakt.

Middels een instapfee en een vast maandbedrag wordt het jaarprogramma in rekening gebracht. Dus geen grote uitgave vooruit maar via maandelijkse stappen. Als het goed is verdient deze investering zich al tijdens de looptijd al uit. Het is een diepte investering die langer mee gaat dan een nieuwe bedrijfsbus met een lager investeringsbedrag! Klik hier voor meer informatie en enkele reviews.

 

Waarom en waartoe?

Waarom: om jouw doelen te realiseren. Waartoe: zodat jij of je medewerker(s) meer plezier en voldoening krijgen en houden in het (samen)werken.

Hiervoor werk ik met de GROW en SMART methode om gestructureerd aan jouw doelen te werken.

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Kwetsbaar & persoonlijk

Deze vragen worden behandeld in een 1 op 1 coaching omdat het heel persoonlijke en intieme vragen zijn, die van jou of die van je medewerkers. Vragen die jou als ondernemer of werknemer kwetsbaar maken. Hierbij is vertrouwen tussen coach en coachee natuurlijk van groot belang.

Daarom ben ik ook lid van de NOBCO.

Bij het coachen op competenties van medewerkers zal er eerst een voorgesprek plaatsvinden met opdrachtgever en coachee. Hierbij worden heldere afspraken gemaakt over het proces en de inhoud die vertrouwelijk is.

 

Altijd bij jou in de buurt!

Deze persoonlijke 1 op 1 coaching kan plaats vinden bij jou in de buurt. Dan huur ik via deskbookers een coachruimte bij jou in de buurt. Er zijn 6500 coachruimtes te huur in Nederland, dus altijd eentje bij jou in de buurt. Coaching vind altijd plaats buiten jouw bedrijf, voor jou of je medewerker(s). Dit kan zijn bij jou in de buurt, halverwege of bij mij thuis.

 

Alle bedrijfsprocessen

Als hoveniers- en/of groenvoorzieningsbedrijf heb je te maken met verschillende sterk uiteenlopende bedrijfsprocessen.

Van de inkomende communicatie kanalen zoals telefoon, WhatsApp, e-mail, twitter e.d., verkoopproces, ontwerpproces, werkvoorbereidingsproces, realisatieproces, beheer- en onderhoudproces, nacalculatieproces, nazorg en service proces, marketingproces, inkoopproces, automatiseringsproces en nog veel meer processen en deelprocessen.

 

Onderlinge afstemming

Hierbij is het wel essentieel dat de verschillende processen op elkaar zijn afgestemd. Standaardisering van de verschillende processen is hierbij ook cruciaal. Afstemming en standaardisering dienen er voor te zorgen dat er zo min mogelijk wrijving is bij implementatie en bij overdracht van het ene proces naar het andere.

 

Alles hangt met elkaar samen

Als jij je bedrijf wilt optimaliseren dan dien je in mijn optiek alles tegen het licht te houden. Waar je dan ook begint, alles komt dan een keer aan bod. Je kan beginnen met het verkoopproces, het nacalculatieproces of het personeelsmanagementproces zeg het maar.

Maar voordat we beginnen voer ik eerst een globale bedrijfsscan uit. Op basis van deze uitkomst(en) bepalen we samen waar te beginnen.

 

Onderzoeksfase

Net zoals bij 1 op 1 coaching begint bedrijfsoptimalisatie met een globaal onderzoek of bedrijfsscan. Hierbij worden ook de werknemers (anoniem) betrokken. Want laten we wel zijn daar doe je het ook voor.

Ook kan het zijn dat sommige opdrachtgevers worden betrokken om de verbeterpunten inzichtelijk te maken.

Meer informatie? Vul hiernaast je gegevens in en selecteer hovenierscoach. Wie weet tot ziens.

ing. Alexander Bijl
coach en trainer