De laatste jaren is er een trend in werking gezet naar het meer en meer toepassen van natuurlijke speeltoestellen in groene omgevingen o.a. op schoolpleinen, recreatieterreinen en in randen langs nieuwbouw wijken.

Spelen is gezond

Spelen draagt bij aan de ontwikkeling van het kind en zorgt voor een goede gezondheid, spontane inzichten, behendigheid en sociale vaardigheden.

Natuurlijke speeltoestellen

Naast het traditioneel spelen is er steeds meer een informele invulling van de speelomgeving voor kinderen, waarbij de kinderen worden gestimuleerd om op een ongedwongen wijze hun spel te spelen. Op een natuurlijk speelterrein staan naast speelaanleidingen vaak ook enkele natuurlijke speeltoestellen. In verband met de veiligheid is het belangrijk dat deze speeltoestellen aan bepaalde veiligheidseisen dienen te voldoen. Hiervoor is de veiligheidsnorm EN-1176 van kracht die hier richtlijnen voor afgeeft. Deze speeltoestellen worden dan ook geleverd met veiligheidscertificaten.

Combinatie speelaanleidingen en speeltoestellen

De combinatie van zand, stenen en groen als speelaanleidingen in combinatie met uitdagende natuurlijke speeltoestellen zorgt voor een maximale speelbeleving voor de kinderen. Ze kunnen als het ware op een ontdekkingstocht met elementen als keien, omgevallen boomstammen, wilgentunnels, stapschijven, water en zelfs eigen “moestuintjes”. Toch willen ze ook graag op natuurlijke speeltoestellen klimmen, glijden en schommelen om de speeltuin als een uitdaging te blijven zien.

Robinia hout

Palen in robinia hout zijn zeer geschikt voor deze speeltoestellen door hun natuurlijke kromming, een zeer gering spintgedeelte en een grote duurzaamheid. Deze houtsoort schept een gevoel van een bosrijke omgeving en er is géén enkele paal gelijk zodat er een natuurlijk geheel ontstaat.

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Uw meedenker

Welles Hout heeft al meer dan 25 jaar ervaring met de levering en plaatsing van gecertificeerde speeltoestellen en ondergronden in geheel Nederland. Deels in eigen beheer en tevens ook met een aantal partners in heel Nederland worden de mooiste projecten aangelegd bij scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, speeltuinverenigingen, recreatiebedrijven, jachthavens, horeca enz.

Indien je meer wilt weten over welke mogelijkheden er zijn om op dit gebied samen te werken ?

Laat het dan gerust weten. Met jouw contacten, onze kennis en ons uitgebreide netwerk aan leveranciers, keuringsinstanties en montagebedrijven kunnen we wellicht jouw klantenkring uitbreiden. Hiervoor maken we graag een vrijblijvende afspraak.

Op de website www.speeltoestel.nl vind je het complete assortiment aan gecertificeerde speeltoestellen en tevens een deel van onze gerealiseerde projecten.

Bel ons voor meer informatie of een afspraak op tel. 0516-431470

Of stuur een email naar: info@speeltoestel.nl

www.facebook.com/speeltoestel.nl

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment