Wat kost dat?

Ja dat is een belangrijke vraag. Alleen daarvoor ligt een vraag welke nog belangrijker is………..wat levert dat op? Stel iets kost 1.000,- euro en het levert je 1.500,- of 2.000,- euro op? Wat doe je dan?

Persoonlijk vind ik dat je als ondernemer nooit moet kijken wat iets kost maar wat moet ik doen zodat het meer oplevert dan het kost? Voor de kosten voor een ontwerp is het heel eenvoudig, als je nieuwsgierig bent zie hier mijn site. Maar dan begint het pas. Het ontwerp moet wel of niet worden aangepast. Er moet een calculatie komen. Daarnaast dienen er afspraken te worden gemaakt om alles toe te lichten. Al met een al een meer dan tijdrovend werk, zeker in de particuliere sector.

Soms ben je wel 3-5 dagen bezig met het ontwerp en werkvoorbereidingsproces voor 1 tuin. Wijzigingen doorvoeren, offertes opvragen, calculaties maken en nog veel meer. Dat kan inhouden dat de werkvoorbereidingskosten al snel 1.500 euro zullen bedragen als alles snel en vlekkeloos verloopt.

Voorkomen om voor niets te zitten rekenen?

Veel hoveniers besteden veel tijd aan het ontwerp- en werkvoorbereidingsproces en brengen dit deels in rekening. Maar hoe voorkom je nu dat je voor niks gaat zitten werken als het ontwerp en offerte niet doorgaat? Is dat mogelijk? Ja dat is mogelijk. Hoe? Met een goed verdienmodel waarbij je het proces goed in kaart brengt en het stap voor stap gaat uitvoeren en communiceren naar je prospect.

Voordelen van uitbesteden

Voordeel 1: keuze vrijheid

Als je wilt samenwerken met verschillende ontwerpers/architecten kan jij je opdrachtgevers laten kiezen of zelf kiezen welke ontwerper/architect bij welke opdracht hoort.

Als je dit te omslachtig vind en de stijl van een ontwerper spreekt jou aan en past bij je bedrijf……. wees er zuinig op.

 

Voordeel 2: betere opdrachtgevers

Je hoeft het ontwerpwerk niet meer ‘tussendoor’ of ‘s avonds te doen. Een tuinontwerper is gespecialiseerd in ontwerpen dus mag je ervan uitgaan dat hij/zij betere ontwerpen maakt. Betere ontwerpen geven betere tuinen, betere tuinen geven betere foto’s, betere foto’s geven een betere website, een betere website geeft betere opdrachtgevers, betere opdrachtgevers maakt het werken een stuk aangenamer.

 

Voordeel 3: lagere kosten

Als je een tuinontwerper in eigen dienst hebt of als free-lancer kan aardig schelen in de jaarlijkse kosten. Vaak is het zo dat de tuinontwerper binnen het hoveniersbedrijf nog vele taken er naast heeft, zoals calculator, inkoper, verkoper, projectleider etc… Hierdoor besteed hij minder tijd aan het creatieve proces en zullen de ontwerpen minder zijn of minder worden.

Een goede tuinontwerper bezoekt workshops, bezoekt arboreta, kwekers, tuinenreizen, lezingen en meer. Iemand in eigen dienst komt daar veelal niet aan toe.

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Wat wil jezelf blijven doen?

Bij De Tuinregisseurs kan je ervoor kiezen om:

 • Ontwerpen zelf blijven doen en calculaties uitbesteden.
 • Ontwerpen uitbesteden en calculaties zelf blijven doen.
 • Ontwerpen en werkvoorbereiding uitbesteden.
 • Zelf schetsen maken en calculeren maar wel snel de oppervlaktes laten doorrekenen, waardoor je snel en nauwkeurig je gegevens krijgt.
 • Intake- en presentatiegesprekken op bij jouw prospect uitbesteden.
 • Opdrachtbevestigingen laten opstellen en verzorgen.
 • E-mailen naar je klanten over het ontwerpproces uitbesteden.

Er zijn vele mogelijkheden en er zijn ook vele verdienmodellen zodat jij nooit meer voor niets hoeft te zitten werken. De Tuinregisseurs. Je ziet er is veel mogelijk waardoor jij je kunt gaan toeleggen op datgene wat jij leuk vind en waar je goed in bent.

Voordelen De Tuinregisseurs

De voordelen van De Tuinregisseurs ten opzichte van vele andere tuinontwerpers zijn de volgende:

 1. We weten wat wel en niet maakbaar is en op welke wijze.
 2. Ruim 40 jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van tuinen en terreinen.
 3. We kunnen bijdragen in het ontwikkelen van een uniek verdienmodel waardoor jij nooit meer voor niets hoef te gaan zitten rekenen.
 4. Ervaring met hoveniersbedrijven en waar deze behoefte aan hebben.
 5. Gedegen opleidingen – Middelbare Tuinbouwschool – Hogeschool Larenstein afstudeerrichting landschap – Rijks Universiteit Groningen Landgoederen en Buitenplaatsen – Universiteit Amsterdam omgevingspsychologie – Academie van Bouwkunst richting landschapsarchitectuur – Hogeschool Windesheim richting coaching.
 6. Snel, meedenkend, afspraken nakomend en flexibel.
 7. Doorrekenen ontwerpen voor materiaalstaten voor je offerte/raming of begroting. Nauwkeurig en het scheelt jou heel veel tijd.
 8. Landelijk werkzaam.

Vul hiernaast het contactformulier in, selecteer De Tuinregisseurs, verzend en we spreken elkaar nader.