Nu is het tijd om acquisitie te plegen

Het klinkt raar, maar als het druk is moet je juist gaan verkopen.

Er is veel media-aandacht voor wateroverlast, opwarming in de steden door te weinig groen en CO2 maatregelen uit het regeerakkoord. De groene tuin is weer in, en is zelfs maatschappelijk wenselijk. Dat zijn mooie redenen om over tuinaanleg of renovatie met bestaande klanten of je doelgroep te praten. Ondanks dat je nu waarschijnlijk heel druk bent is het goed om vooruit te kijken en plannen te maken, zodat je in de winter veel ontwerpwerk hebt en in het voorjaar kunt gaan aanleggen of renoveren.

 

De tuin is niet meer vanzelfsprekend groen

tuin (de; m; meervoud: tuinen) volgens van Dale: Omheind stuk grond, met bloemen, bomen en andere gewassen beplant 

 

De tuin is veranderd van een groene buitenruimte naar een verlenging van de woning. Daarbij zijn allerlei leuke buitenproducten op de markt gekomen die naast de traditioneel groene inrichtingselementen gebruikt worden. Dat is een goede ontwikkeling voor hovenier, tuinontwerper en de klant zelf natuurlijk. De tuin niet meer als sluitpost, maar een volwaardige aanvulling op je leefomgeving; een verlengstuk van je woning. 

 

Foto: Gesselgroen

De harde warme waarheid

De afgelopen tijd zien we steeds meer de gevolgen van veel verhardingen in het straat- en tuinbeeld. Bij grote regenbuien wordt het water zo snel naar het riool afgevoerd dat er pieken ontstaan die voor wateroverlast zorgen. Daarnaast blijft steen langer warm dan groen en merken we opwarming van de bebouwde omgeving.

De problematiek van wateroverlast en opwarming wordt inmiddels door de overheid opgepakt in de zogeheten stresstest en met het OOGst fonds. Waar zitten de zwakke plekken op gebied van wateroverlast, overstromingen, hittestress en droogte. 

Er moet meer groen in de stad om de snelheid van waterafvoer te remmen. En meer verkoelende bomen die voor schaduw en CO2 opname zorgen.

 

Met z’n allen komen we er wel uit

Net zoals de publieke buitenruimte is ook de particuliere tuin onderdeel van de problematiek. Het is zinvol om deze mee te nemen in de mogelijke oplossingen. De overheid speelt middels campagnes in op de maatschappelijke verantwoording van de burgers.

De huis- en tuineigenaren zien veelal de noodzaak en willen graag meewerken. Het is aan de hovenier en tuinontwerper om de angst voor de nadelen (onderhoud) weg te nemen en hier goede handvatten voor te geven. Ga in gesprek en laat mooie wel overdachte voorstellen zien van onderhoudsvrije, maar groene, tuinen.

 

Foto: Gesselgroen

Geef ook aan dat je de klant ook graag (een deel van) het onderhoud uit handen wilt nemen. Zorg voor borders waar water in weg kan lopen. Stel mooie schaduwrijke bomen voor. En werk met waterpartijen, zoals vijvers en zwemvijvers.

 

Foto: Gesselgroen

Geef ongevraagd advies. Kom in actie

Om de klanten en doelgroep wakker te schudden kun je acties gaan doen, zoals een buurtonderzoek naar verharde versus groene tuinen of een aanbieding met vijf stappen van hard naar groen; 1. Border, 2. Bomen, 3. (Zwem)vijver 4. Gras en 5. Bestrating (minder). 

  • Speel in op de actualiteit en volg de trend van duurzaam, circulair en klimaatneutraal bouwen, dat is maatschappelijk verantwoord en dat respecteert je klant.
  • Zorg ervoor dat je betrokkenheid echt is en dat je klanten niet het gevoel krijgen dat je dit alleen maar doet om er financieel beter van te worden.
  • Laat in heel je bedrijfsvoering zien dat je sociale betrokkenheid belangrijk vindt.

 

Goed gereedschap is het halve werk

TSD IT bv is leverancier van het tuinontwerppakket 3DTUIN Designer, waarmee je tuinen kunt ontwerpen in 2D en 3D. Van de 3D impressies maak je heel gemakkelijk een 3D film waarmee je samen met de klant de toekomstig tuin of veranderingen kunt ervaren. 3DTUIN Designer heeft een aparte poolmodule waarmee je strakke (zwem)vijvers, waterelementen en zwembaden kunt ontwerpen.

Download nu de gratis demo en ervaar het gemak en de fantastische 3D beleving.

 

Impressie 3DTUIN Designer

Samenvatttend: Actualiteit. Duurzaam. Circulair. Klimaatneutraal en maatschappelijk betrokken. Vooruit kijken en plannen. Dat is slimmer hovenieren.

Wil je meer weten over 3D tuinontwerp neem dan contact op TSD IT bv.

 

Lees meer op tsd.nl

TSD IT bv is totaalleverancier voor ICT-oplossingen in de groene sector. Al jarenlang bedienen wij de markt door het leveren van hardware, ondersteuning in het beheer van de infrastructuur en bieden wij software voor de hovenier, waaronder: DATAflor Business projectadministratie – en 3DTUIN Designer ontwerpsoftware.

Samenvattend: Gebruik moderne technieken om jezelf en de groene sector te promoten. Dat is stoer. Dat is slimmer hovenieren.

De tweede stap naar slimmer hovenieren