Sterren bij je Google rating

Bezoekers op je website krijgen, begint vaak bij Google. Het is de kunst om de aandacht van een klant in een paar seconden te winnen met een goede titel en overtuigende omschrijving. Een sterrenrating onderaan de zoekresultaten kan hierbij helpen. Helaas is het vaak lastig om deze te krijgen (en te behouden). Wij hebben de oplossing hiervoor gevonden. Vanaf nu kan elke hovenier een sterrenrating krijgen bij Google.

Reviews

Om als hovenier een sterrenrating te krijgen dien je eerst reviews bij klanten te verzamelen. Dit kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld via Google Mijn Bedrijfspagina (zie onze vorige tip voor de hoveniers) of via andere onafhankelijke review websites zoals Klanten Vertellen, Kyoh, Tripadvisor etc. Een andere mogelijkheid is om zelf reviews te verzamelen via bedank mailtjes van tevreden klanten. Zorg er in elk geval voor dat je werkt met echte eerlijke reviews en niet met nep reviews die je zelf hebt geschreven.

Awesome Reviews

Omdat veel hoveniers het niet voor elkaar kregen om een sterrenrating te krijgen, hebben wij “Awesome Reviews” ontwikkeld. Met deze WordPress plugin kun je op een eenvoudige manier alle ontvangen reviews verzamelen en representatief presenteren op je website. Deze reviews worden in een carrousel in de footer vertoond en op een review pagina. Het gemiddelde van de beoordelingen zal door Google getoond worden bij de zoekresultaten.

Vertrouwen

Beoordelingen van andere klanten kunnen (nieuwe) klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. Positieve beoordelingen wekken namelijk vertrouwen bij de bezoeker op. En dit vertrouwen heb je hard nodig. Klanten zullen namelijk nooit contact opnemen met een website die ze niet vertrouwen. Bovendien onderscheid je je hiermee ten opzichte van de concurrentie.

Voordelen

• Alles in eigen beheer
• Sterren in de zoekresultaten van Google
• De reviews kunnen worden opgedeeld in groepen
• De reviews zijn eenvoudig op te halen met een shortcode
• Mogelijkheid om een carrousel met reviews te tonen op de website

Prijzen

De aanschaf van de plugin “Awesome Reviews” kost € 150. De installatie en configuratie duurt 1 uur ( x € 70). De plug-in wordt dan door ons voorzien van de eerste reviews en tevens zullen wij de belangrijkste pagina’s fetchen. Door het fetchen zullen de sterren namelijk sneller in de zoekresultaten worden getoond. Vaak al binnen enkele uren!

No Cure No pay

Als er geen sterren in de zoekresultaten van Google worden getoond, worden er ook geen kosten voor de plug-in in rekening gebracht. Ook de uren die zijn gemaakt voor het installeren en instellen van de plug-in zullen niet worden gerekend.
Kortom: succes verzekerd!

De tweede stap naar slimmer hovenieren