Slimmer hovenieren doe je samen!

In ons vorige artikel schreven wij over de 5 ingrediënten van een hoveniersbedrijf. Met onze bedrijfssoftware DATAflor BUSINESS worden bedrijfsprocessen administratief ondersteund, één van die belangrijke toen beschreven ingrediënten. Arbeidskrachten, medewerkers, mensen, inhuurkrachten, personeel. In één woord: de doeners.

Doeners

Die doeners, de mensen met wie samen wordt gewerkt om mooie buitenprojecten op te leveren, zijn daarom waarschijnlijk het meest essentiële ingrediënt bij het behalen van succes. Belangrijk om zuinig te zijn op die mensen, hen te motiveren, aan te sturen en hun veiligheid te waarborgen. DATAflor BUSINESS helpt daarbij. In onze software kan een dossier van een medewerker goed beheerd worden en informatie worden vastgelegd. Zoals bijvoorbeeld afspraken die met een medewerker zijn gemaakt of een herinnering aan een cursus die nog moet worden geregeld.

 

Efficiëntere administratieve processen

Wij leveren ICT-oplossingen die de groene sector helpt om administratieve processen efficiënter te maken. Niet alleen voor het calculeren, offreren of het coördineren van de projectadministratie biedt onze software de oplossing. Ook het voeren en beheren van personeelsadministratie maakt onderdeel uit van de software.

 

Management-middelen

Ook kunnen management-middelen in DATAflor BUSINESS worden ingebouwd naar u eigen wensen en op maat voor uw bedrijfsstructuur. Dit zijn bijv. formulieren uit QM systemen (Quality Management), die passend binnen het eigen bedrijf als sjabloon gebruikt kunnen worden. Van organisatieschema’s, checklisten, functioneringsformulieren tot een lay-out voor verzuimregistratie van medewerkers. DATAflor BUSINESS biedt hulpmiddelen; de administratie, registratie en bewaking van acties voor uw belangrijkste kapitaal; de doeners, goed geregeld.

 

Personeelsmanagement

Een goede P&O-inrichting is heel belangrijk. Voor alle doeners: zowel werkgever als werknemer. Bij momenten van schaarste op de arbeidsmarkt waardoor werkdruk onder mensen vaak groter wordt, is dit wellicht nog belangrijker. Op het juiste moment herinnerd worden aan het regelen van een cursus voor een medewerker, bijvoorbeeld voor het vergroten van kennis over veilig werken om risico’s op ziekteverzuim te verminderen. Dat is toch wel erg handig: om maar een praktisch voorbeeld te noemen. Goed personeelsmanagement en een ondersteunend systeem helpt bij duurzame inzetbaarheid van mensen.

 

Afbeelding Het in DATAflor BUSINESS geïntegreerde documentenmanagementsysteem ondersteund bij al uw processen

 

Complete administratie

DATAflor BUSINESS is een softwarepakket speciaal voor de groenverzorger, dat zorgt voor een complete administratie. Voor meer informatie kunt u gerust eens op onze website kijken: https://www.tsd.nl/nl/software/DATAflorBUSINESS.aspx. Heeft u vragen over wat DATAflor BUSINESS voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Wilt u meer over lezen over veiligheid voor uzelf en uw mensen? Dan heeft u misschien baat bij het bezoeken van de website van kennisinstituut Stigas. Daar vindt u onder andere de arbocatalogus met veel informatie over veilig werken binnen de groene sector. https://agroarbo.nl/sector/hoveniers-en-groenvoorziening/

 

De Auteur
Hans Gageler biedt als productmanager en consultant ondersteuning bij inrichting, advies en gebruik van
DATAflor BUSINESS. Hans is nauw verbonden met de groene sector en spreekt de taal van de hoveniers. Enerzijds door zijn grote kennis van software en bedrijfsprocessen en anderzijds door zijn eigen roots in de groene sector.   

TSD IT bv is totaalleverancier voor ICT-oplossingen in de groene sector. Al jarenlang bedienen wij de markt door het leveren van hardware, ondersteuning in het beheer van de infrastructuur en bieden wij software voor de hovenier, waaronder: DATAflor Business projectadministratie – en 3DTUIN Designer ontwerpsoftware. TSD IT bv is leverancier van verschillende softwarepakketten, zowel voor kwekerijen als hoveniers. 

Samenvattend: Gebruik moderne technieken om jezelf en de groene sector te promoten. Dat is stoer. Dat is slimmer hovenieren.

De tweede stap naar slimmer hovenieren