Maatwerk houten terrasoverkapping

Tegenwoordig worden er meer en meer robuuste terrasoverkappingen met of zonder bergruimte in tuinen toegepast. Deze terrasoverkappingen zijn vaak gemaakt van duurzame houtsoorten zoals lariks- en douglas hout in een fijnbezaagde uitvoering.

Voorbeeld maatwerk constructie in de praktijk

Voor een hovenier hebben wij een terrasoverkapping en een bergruimte op maat voor de klant gemaakt en tevens geplaatst op een houten vlonder in hun vijver in de achtertuin.

De terrasoverkapping is 400×450 cm en de bergruimte meet 160×450 cm, beide met een platdak en uitgevoerd in onbehandeld fijnbezaagd zwart drukgeïmpregneerd lariks hout.

Het geheel bestaat uit:

Staanders 15 x15 cm die met een metalen voetplaat aan de vlonder zijn gemonteerd.

Daarop gemonteerd basisliggers van 15×17 cm, doorloophoogte terrasoverkapping ca. 230 cm en bij de bergruimte ca. 190 cm.

Voor meer stabiliteit zijn er schoren van 7×15 cm toegepast in de basisconstructie.

De gordingen van 7×17 cm zijn middels zwaluwstaart verbindingen in de basisliggers gehangen, zodat de omlijsting compacter oogt en prima in een strakkere tuin past.

Dakbeschot bestaat uit sponningplanken van 3×17,5 cm en de boeidelen zijn 2,3×20 cm en vastgezet op houten klossen, hierdoor blijven de basisliggers voor een gedeelte in het zicht.

De dakbedekking bestaat uit EPDM 1,2 mm dik vliegvuurbestendig incl. lijm en HWA stadsuitloop.

De wanden zijn gemaakt van regelwerk van 5×7 cm voorzien van zwart drukgeïmpregneerd lariks bevelsiding rabat. In dit specifieke geval zowel aan de binnen- en buitenzijde van de terrasoverkapping.

De bergruimte is voorzien van een dubbele schuifdeur van ca. 220 cm hoogte die aan de binnenzijde van de constructie is gemonteerd.

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Uw meedenker

Welles Hout fabriceert in de eigen werkplaats naast de standaardmaatvoering van terrasoverkappingen veelvuldig maatwerk en werkt hoofzakelijk met duurzaam larikshout uit goed beheerde bossen. De houtconstructies worden zoveel mogelijk op de juiste maatvoering gemaakt en worden geleverd met duidelijke bouwtekeningen en alle benodigde bevestigingsmaterialen.

Optioneel kan Welles Hout de opbouw (laten) verzorgen.

Indien je meer wilt weten over welke mogelijkheden er zijn of als je een vrijblijvende offerte wilt ontvangen ?

Bel ons dan op tel. 0516-431470

Of stuur een email naar: verkoop@welleshout.nl

Op de website www.welleshout.nl vind je een deel van het assortiment en tevens van onze gerealiseerde projecten. Dit najaar verschijnt er een volledig nieuwe website.

www.facebook.com/welleshout.nl