Met foto’s verkoop je sneller en gemakkelijker

Een offerte die direct duidelijk is en bij de klant een positief gevoel oproept. Dat wil je graag. Dan maak je een goede start en kan de focus op de uitvoering gelegd worden. 

Een offerte of aanbieding bestemd voor particuliere klanten mag er uitgebreider en uitbundiger uitzien dan een offerte voor zakelijke partijen die het immers gewend zijn om offertes te lezen. Particuliere klanten moeten meegenomen worden in het totaalplaatje, een foto zegt immers meer dan duizend woorden.

Met een paar handige tips maak je in een handomdraai je foto’s en afbeeldingen geschikt om mee te sturen in je offerte.

 

1. Fotovarianten in de offerte

Voeg bij de omschrijving van het product een foto toe die een duidelijke impressie geeft.

 

      

 

2. Fotoband met alle planten of materialen

Toon afbeeldingen van planten die voorgesteld zijn in verschillende stadia, zoals bloesem, herfstbladeren en bijzondere details. Dit geeft meer inzicht dan alleen een plaatje van een border met de planten erin.
Het is heel leuk om een fotoband met alle gebruikte materialen te laten zien. Dit kan gemakkelijk in je tekstverwerker. Bijvoorbeeld in Word met de functie Insert > Graphic. 

 

Je kunt ook alle gebruikte materialen in een diavoorstelling op je tablet laten zien.

 

3. Bloeitijden gevisualiseerd per seizoen

Een meer geavanceerde en complexe afbeelding is de bloeiende kalender, een weergave van de bloeivormen in de verschillende seizoenen. Hiermee overtuig je de klant met kleuren en plantenkennis en de klant ziet dat de tuin in ieder seizoen aantrekkelijk is.

 

 

 4. Details

 

 

De details doen het! Inspireer de klant en zorg dat de klant de tuin herkent door een deel van het huis bij de foto’s te laten zien of de tuinmeubelen. Hiervoor is enige creativiteit en tekenkunst nodig, maar daar zijn goede softwarepakketten voor beschikbaar. De investering in een ontwerppakket verdient zichzelf terug door snellere offerte goedkeuring of zelfs door aanschaf van meer elementen op basis van de presentatie.

 

 

 

 

Een goed en snel bruikbaar software pakket is 3DTUIN Designer, waarmee snel en gemakkelijk tuinontwerpen gemaakt kunnen worden. Klik op het logo en download de gratis demoversie.

 

 

Tip: Foto’s die gedownload worden van het internet kunnen rechten hebben. Om te voorkomen dat je afbeeldingen gebruikt waar gebruiksrechten op zitten, kun je beter de veelal gratis foto’s van je leverancier gebruiken.

TSD IT bv is totaalleverancier voor ICT-oplossingen in de groene sector. Al jarenlang bedienen wij de markt door het leveren van hardware, ondersteuning in het beheer van de infrastructuur en bieden wij software voor de hovenier, waaronder: DATAflor Business projectadministratie – en 3DTUIN Designer ontwerpsoftware. TSD IT bv is leverancier van verschillende softwarepakketten, zowel voor kwekerijen als hoveniers. 

Samenvattend: Gebruik moderne technieken om jezelf en de groene sector te promoten. Dat is stoer. Dat is slimmer hovenieren.

De tweede stap naar slimmer hovenieren