Tuinontwerpen laatste week van 2018

De Tuinregisseurs is werkzaam door heel Nederland. De opdrachten variëren van voortuin tot begraafplaats, Kerkplein, stationsomgeving, bedrijventerrein, landgoederen en tuinen. Bij deze de plannen van de laatste week 2018.

Afgelopen week de laatste plannen van 2018 mogen presenteren. Als ontwerper altijd een spannend moment. Hoe gaat de opdrachtgever reageren? Schieten ze het af of valt het goed? Moet er weinig of veel aan veranderd worden?

Van de laatste plannen werden ze allemaal positief ontvangen. Bij sommige plannen werd ik overladen met complimenten en bij andere positief maar……….wel wat wijzigen. Wat doe je dan als opdrachtgever je een moodboard geeft met veel strak belijnde tuinen en zijn plan toch graag gewijzigd wil zien met meer vloeiende lijnen……… Altijd lastig. Hoe flexibel wil je zijn of kan je zijn.

Nu even geen afspraken buiten de deur komende 2 weken. Daarna weer aan de creatieve slag. De nodige plannen op de planning in Wassenaar 3300 m2, Nieuwleusen 200 m2, Capelle aan den IJssel 1900 m2, Hilversum  200 m2 en Bussum 150 m2. En dat is  voor de eerste helft van januari, wordt een druk jaar…………..heerlijk.

Tuinontwerp Bergambacht

Tuinontwerp Bergambacht

Een tuinontwerp bij een vrijstaande woning te Bergambacht, op een kavel van ca. 600 m2

Aanleiding: opdrachtgever woont hier sinds enige tijd en heeft de tuin van vorige bewoner overgenomen die niet voldoet aan de eisen en wensen.

Opgave: een relaxtuin waarin de kinderen veilig kunnen spelen, vader kan barbecueën onder een ruime overkapping en de moeder graag de nodige bloemen ziet, kortom een multifunctionele tuin met meer beleving.

Realisatie: voorjaar 2019.

Tuinontwerp Soest

Tuinontwerp te Soest

Tuinontwerp bij een vrijstaande woning te Soest, op een kavel van ca. 2200 m2

Aanleiding: sloop bestaande woning en bouwen nieuwe woning.

Opgave: een tuin met een ruime zwemvijver, parkeren op eigen terrein en aan landelijke sfeer/uitstraling. Opdrachtgever wil op verscheidene plekken in de tuin een bankje kunnen zetten. Ook uitzichtpunten over de Soestereng die 1 – 2 meter hoger ligt dan maaiveld tuin.

Realisatie: 2019 – 2020

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Tuinontwerp Rijswijk

Tuinontwerp Rijswijk

Tuinontwerp bij een vrijstaande woning te Rijswijk op een kavel van ca. 400 m2

Aanleiding: de opdrachtgever is 2 jaar geleden verhuisd naar deze nieuwe woning. Na aanleg bestrating en gazon tijd voor een nieuwe tuin.

Opgave: een tuin waar een tuinkamer in dient te komen, tegen de woning aan met glazen schuifwanden. Een jacuzzi, sauna, trampoline, ruim gazon en een zitje aan het water.

Realisatie: voorjaar 2019

Tuinontwerp Losser

Tuinontwerp Losser

Tuinontwerp bij vrijstaande woning op een kavel van ca. 6800 m2

Aanleiding: nieuwbouw van een schuurwoning in het Twentse buitengebied.

Opgave: een zwemvijver van 20 meter, een sauna tuin, plek voor hopplanten voor eigen brouwerij, minimaal onderhoud, moestuin, zelfvoorzienend, bloemenweiden en gazon. Daarnaast de nodige privacy om in adam en eva kostuum te kunnen zwemmen, plek voor eigen auto’s buiten de garage en plek voor bezoek. Een helofyten filter en een lekker terras.

Realisatie: 2019 – 2020

Tuinontwerp Groningen

Oplevering tuin te Groningen

Op mijn laatste werkmiddag een tussentijdse oplevering van een tuin te Groningen. Ontwerp voor stadstuin bij tussenwoning. Realisatie Mollema hoveniers uit Hellum.

In verband met het weer en nog wat andere zaken afwerking in winter/voorjaar 2019. Fijne vakmensen om mee te werken. Bedankt Thomas, Otto, Edwin, Koos, Michel, Eddy, Roy, Hendrik en Ilona. Daarnaast ook de fruitbomenkweker en de bouwers van tuinhuisje en de buurman die de schuttingen heeft gemaakt en natuurlijk de opdrachtgever voor alle zorg en gastvrijheid.

Aanleg tuin Groningen