Website teksten voor hoveniersbedrijven

Veel hoveniersbedrijven hebben een website. Deze website is netjes ontworpen en gebouwd door een website bouwer. Een website bestaat uit beeld en tekst. Goede foto’s aanleveren is al een opgave voor veel hoveniers en teksten schrijven ook.

Wat gebeurt er dan? Er worden wat stockfoto’s gekocht en een tekstschrijver of schrijfster (veelal) gaat aan de slag. De stockfoto’s stralen niet uit wat je bedrijf maakt en de sfeer. De teksten zijn oppervlakkig, verkoopgericht en niet vakinhoudelijk informatief. Kortom het wordt een site van 13 in een dozijn.

Functie van je website

Bepaal eerst de functie van je website. Moet het een mooi visite kaartje zijn op internet dat ongeveer aangeeft wat jullie doen of moet het een leadgenerator worden die website, waarbij je regelmatig aanvragen krijgt.

Bij dat laatste is een website alleen niet genoeg. Daarvoor moeten er landingspagina’s worden gemaakt, heel veel landingspagina’s.

Tuinontwerp Bergambacht

Vakinhoudelijke teksten schrijven voor internet

Schrijf je teksten zelf! Als je dat echt lastig vind zorg dan dat iemand uit het vak jouw teksten kan schrijven. Iemand met verstand van bodem, planten, bouwwerken, beregeningsinstallaties, muren, trappen, vijvers en weet ik al niet wat. Ook enige kennis van marketingprincipes is wel makkelijk zoals neuromarketing. Ook het toepassen van funnels is wellicht toe te passen.

Daarnaast moet iemand enigszins verstand hebben van SEO technieken en de huidige stand van zaken. Op de juiste manier de snippets maken, de goede url’s gebruiken, de H1, H2 en H3 regels goed toepassen, interne links toepassen etc… etc…

Het zoveel mogelijk schrijven van een specifiek zoekwoord werkt niet meer. De zoekmachines werken veel meer met a.i. (kunstmatige intelligentie) en moeten verbanden kunnen leggen met hetgeen de gebruiker zoekt. Hou daar rekening mee!

Tuinontwerp Soest

Wat is je visie? Wat is je missie? Wat is je passie?

Jouw hele site dient je visie en missie te ondersteunen. Ook dient de lezer, kijker een indruk te krijgen van je passie. Dit kan door woorden maar ook zeker door beelden. Voorbeeld: je kan gefascineerd zijn door details, of overgangen, aansluitingen e.d. Plaats naast overzichtsfoto ook een detail uit deze foto. Van een trap, een houtverbinding e.d. verzin het maar.

De tweede stap naar slimmer hovenieren

Val op

Pas geluid toe, bewegende beelden, slide shows, schema’s, samenvattingen, downloads, white papers, e-books etc.. ect.. maar zorg er wel voor dat het geen rommeltje wordt. Structuur is erg belangrijk in deze.

 

Ga het gesprek aan met je lezer

Stel vragen aan je lezer. Zorg voor herkenbaarheid, een aha gevoel bij je lezer. Ga het gesprek aan, stel vragen en geef (deel)oplossingen en maak je lezer nieuwsgierig. Schrijf iet zo snoei je hortensia’s maar: waarom snoei je hortensia’s. Mensen zijn nieuwsgierig en willen vaak de antwoorden op een waarom vraag. Speel in op de menselijke nieuwsgierigheid.

Hulp nodig?

In de laatste jaren heb ik de nodige websites mogen vullen met beelden en teksten. Ook het maken van vele landingspagina’s behoort tot mijn vaardigheden en al zeg ik het zelf de resultaten zijn zichtbaar. Ik vertel je er graag meer over en laat het je vooral graag zien.

 

Teksten schrijven

Ik schrijf in nauwe samenwerking met jou de teksten. Opdat jouw passie, visie en missie daarin doorklinken. Weet wat jouw klanten beweegt! Welke problemen lopen ze tegen aan? Wat ga jij voor ze oplossen? Waarom moeten ze daarvoor bij jou zijn? De antwoorden op die vragen zijn essentieel bij het schrijven van teksten. Daarom zullen er eerste de nodige gesprekken plaatsvinden voordat er teksten worden geschreven, Wie ben je? Waar staat je bedrijf voor? Welk imago heb je en wat wil je uitstralen? Wie is je doelgroep? Welke verdienmodellen hanteer je? Waarom deze doelgroep(en) en nog veel meer vragen voordat ik voor je ga schrijven. Daarnaast dienen de teksten aan te sluiten op de beelden en andersom.

 

Regisseren van websites

Ik werk veel samen met verschillende website bouwers en systemen. Ik schrijf, stuur aan, plaats afbeeldingen, controleer en regisseer de ontwikkeling van jouw website. Samen met verschillende specialisten komen we tot het gewenste eindresultaat.

Afspraak maken?

Wil je onafhankelijk advies?

Wil je uitleg over alle vakjargon?

Wil je eens een vrijblijvende afspraak maken?

Wil je zien wat ik de laatste jaren heb laten maken? Wil je referenties? Wil je een indicatie van de benodigde investering? Onder de 2.000 euro gaat nooit lukken om een goed functionerende site te vullen met beeld en tekst, dan weet je dat alvast. Ook hier geldt alle waar naar zijn geld. Wil je hulp opdat jezelf je teksten gaat schrijven? Bel of mail me maar.

Aanleg tuin Groningen