Gratis advies
Meer verdienen
Delers van expertise
Wekelijkse tips

DE HOVENIERSCOACH

06 – 53 250 362

Wat is dat nu coaching? Vele mensen noemen zich coach, van life coach tot omzetcoach en tuincoach. Maar wat is nu coaching? De meest bekende coaches zijn de voetbal coaches.

De term komt uit het Frans (coche). Coach is het Franse en later (rond 1500) Engelse woord voor een wagen om mensen te transporteren van de ene naar de andere plaats. Het besturen van een koets werd coaching genoemd. De bron van het werkwoord ‘to coach’ is echter het vervoeren van een gewaardeerd, of waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn. Dat is wat coaching is.

 

Waarom een coach?

Iedere topsporter heeft zijn eigen coach. Ondernemen is topsport. Ik kan je ondersteunen om jou te brengen van waar je nu bent naar waar je naar toe wilt, als ondernemer of als medewerker binnen een bedrijf.

Coaching

Houdt voor mij in dat de antwoorden op jouw vragen liggen besloten in jouzelf. De taak en kunst van een goede coach is om jou bewust te maken van die antwoorden en die oplossingen die bij jou passen. Een coach is dus geen adviseur! Jij bent je eigen adviseur.

Jouw bewustwording, als coachee, is waar ik naar streeft als coach. Dat jij je bewust wordt waarom je bepaalde dingen doet zoals je ze doet. Misschien heb je belemmerende overtuigingen die jou weg houden van je succes.

Bewust van worden waarom je elke keer tegen dezelfde muur op loopt en waarom jij je gedraagt zoals jij je gedraagt. Bewust worden hoe jij overkomt op een ander. Daar help ik je mee. Daarbij is het aan jou wat je er mee wilt doen, daar ga ik niet over.

 

Coachproces

Om dat proces aan te gaan vergt moed van jou. Het is een kwetsbaar proces en dat vergt vakmanschap van de coach en gegarandeerde vertrouwelijkheid. Daarom maak ik gebruik van de Internationale Ethische Code | IEC.

Daarom ben ik aangesloten bij en erkend door de NOBCO als coach. Ik volg bijscholings- en opfriscursussen in de avonduren of tijdens lesdagen. Ook heb ik regelmatig intervisie met collega coaches.

Wat voor coach ben ik?

Zoals al aangeven je hebt de wereld vol aan coaches. Wat van belang is, is dat jouw coach een goede opleiding heeft gevolgd en dat het klikt. Wat voor coach is Alexander Bijl? Dat kunnen anderen wellicht beter zeggen, lees de reviews bij 1 op 1 coaching.

Kort samengevat: oplossingsgericht, betrokken, soms provocerend met humor, nieuwsgierig en altijd doorvragend. Boven dit alles coach ik volgens Bijbelse principes. Ik ga de confrontaties niet uit de weg maar zoek ze ook niet op, tenzij deze jou helpen om bewust te worden van jouw gedrag en of overtuigingen.

Ik heb verschillende coachingsopleidingen gevolgd. Mijn laatste was een post HBO studie van 1 jaar aan Hogeschool Windesheim te Zwolle.

 

Wat voor adviseur ben ik?

Als je advies wil dan zal ik je op een coachende manier kunnen helpen om dat advies uit te voeren. Ruim 40 jaar ervaring binnen het groene vak helpt er aan mee dat ik me goed in jouw situatie kan inleven.

Sinds 2010 adviseer ik hoveniersbedrijven, na de verkoop van mijn hoveniersbedrijf, waar ik 30 jaar lang leiding aan mocht geven. Samen met het ingenieursburo werkte daar ca. 30 mensen.

Lees hier wat anderen over mij schrijven.

De tweede stap naar slimmer hovenieren