Gratis advies
Meer verdienen
Delers van expertise
Wekelijkse tips

1 OP 1 COACHING

06 -53 250 362

Omdat coaching een kwetsbaar en vertrouwelijk proces is hou ik bij voorkeur de 1 op 1 coachingssessie bij mij thuis. Waarom? Voor het coachingsproces is het goed dat dit niet in je eigen vertrouwde omgeving plaats vind. Maar het kan ook bij jou in de buurt, dan huur ik een coachingsruimte voor 1-2 uur.

Omdat jij tijdens de coaching jezelf dient te laten zien, laat ik iets zien van mijn woon- en leefomgeving. Daarnaast is het prettig als de coaching in een huiselijke en warme sfeer plaats vind waar we ons beiden comfortabel voelen. In de winter kan de openhaard aan en in de zomer kunnen we op het terras zitten in de lounge meubels.

 

Coaching 1 op 1

Ik ben een groot voorstander van oplossingsgericht coachen. Dit houdt in dat we minimaal aandacht besteden aan je verleden, maar dat we wel onderzoeken hoe zaken zo gekomen zijn in je leven. Elke coaching begint met een coachvraag. Tijdens de onderzoeksfase (veelal 3-5 gesprekken) kan deze coachvraag veranderen door nieuwe inzichten.

 

Werkvormen

Als coach staan mij verschillende werkvormen ter beschikking zoals:

  • GROW methode om doelen te stellen en te halen.
  • Logische niveaus van Bateson om inzichtelijk te krijgen hoe jij op verschillende niveaus denkt, leert en kan veranderen.
  • Transactionele analyse geeft inzicht vanuit welke rol je reageert op anderen. Deze werkvorm gaat uit van drie rollen; de ouder, de volwassene en het kind.
  • Provocatief coachen daagt je uit om anders tegen de zaken aan te kijken. Jij bent het die betekenis geeft aan gebeurtenissen.
  • Oplossingsgericht coachen gaat er vanuit dat jij altijd stappen in die richting kan maken die jij wilt. Kleine stappen kunnen grote veranderingen tot stand brengen.
  • Biografisch tekenen om snel jouw levensverhaal inzichtelijk te krijgen en wellicht verbanden gaan ontdekken.

Reviews 1 op 1 coaching

Derk Moor
Alexander heeft mij op een zeer professionele en prettige manier gecoacht. Hij vraagt door waar dat nodig is, zwijgt waar dat verstandig is en luistert heel scherp naar wat je zegt. Hij helpt je verbanden leggen waar je ze zelf zo 1,2,3 nog niet zag, en dat gaf mij mooie nieuwe inzichten. Ik kan iedereen zo’n fijne en integere coach als Alexander aanbevelen.
communicatie adviseur | Zwolle

Anja Schuurman 
Alexander heeft mij gecoacht in de problemen waar ik tegenaan liep in mijn studie. Oplossingsgericht, reflectief en met humor. Alexander, bedankt voor de hulp en ik beveel je zeker aan als coach!
student hogeschool Windesheim & politiek medewerker D’66 | Zwolle
Gibbo Hamoen
Alexander heeft door de 1 op 1 coaching mij gedwongen naar mijzelf te kijken en mij minder te laten leiden door de waan van de dag en de omstandigheden. Ik heb nu veel meer overzicht en sta steviger in mijn schoenen. Ik merk nu na 1 jaar daar nog de positieve effecten van.
eigenaar Hoveniersbedrijf | Boskoop

Coaching medewerkers

Naast de persoonlijke 1 op 1 coaching voor directeur eigenaren kan De Hovenierscoach ook jouw medewerkers coachen. Hierbij kunnen er verschillende coachvragen zijn. Jij als werkgever vind een van je medewerkers niet besluitvaardig is. Dan kan de coachvraag voor je medewerker zijn hoe kan ik mijn besluitvaardigheid verbeteren? Als ik je medewerker spreek kan die een coachvraag hebben hoe ga ik met een werkgever om die of onvoldoende informatie geeft of tegenstrijdige informatie waardoor ik geen besluiten kan nemen. Je ziet dat bij coaching van medewerkers we in een driehoeksverhouding terecht komen. De werkgever betaald maar is hij/zij ook degene die bepaald?

 

Coachvragen

Persoonlijke effectiviteit

“Ik wil graag een vertrouwenspersoon, een klankbord die feedback kan geven en mij helpende vragen stelt”
“Ik laat beslissingen vaak liggen en stel steeds uit wat ik moet doen”
“Hoe straal ik meer zelfvertrouwen uit?”
“Hoe kan ik mijn gewenste doelen en resultaten behalen?”
“Mensen begrijpen me vaak verkeerd. Waar gaat het mis?”
“Het lijkt wel alsof ik steeds in dezelfde valkuil stap. Hoe voorkom ik dat?”

 

Leidinggeven

“Hoe leer ik meer delegeren, ik vind het moeilijk om los te laten”.
“Hoe kan ik mijn medewerkers inspireren en motiveren?“
“Hoe kan ik als leidinggevende ‘leiderschap’ uitstralen?
“Ik wil een sparringpartner om te reflecteren op mijn dagelijkse functioneren”
“Ik wil de communicatie met mijn medewerkers verbeteren”

 

Balans en zingeving

“Hoe krijg ik meer voldoening in mijn bestaande werk?”
“Ik wil een betere balans tussen werk en privé”
“Wat zijn mijn drijfveren en ambities? Waar zit mijn passie?”
“Ik ben een pleaser en cijfer mezelf te vaak weg ten koste van mijn bedrijf”
“Wat wil ik nou eigenlijk?”

 

Competenties

“Hoe kan ik effectiever met mijn tijd omgaan”
“Ik kan moeilijk grenzen stellen en nee zeggen”
“Ik ervaar een structureel tijdgebrek en overbelasting, prioriteiten stellen vind ik lastig”.
“Ik raak vaak in conflictsituaties verzeild, hoe kan ik dit voorkomen?”
“Ik wil mijn netwerk vaardigheden optimaliseren”
“Ik wil graag beter communiceren. Het lukt me onvoldoende me helder uit te drukken, goed te luisteren en een goede indruk achter te laten”

Wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen en meer informatie? Ik spreek je graag en ik ben elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar op 06 -53 250 362

De tweede stap naar slimmer hovenieren