Gratis advies
Meer verdienen
Delers van expertise
Wekelijkse tips

BEDRIJFSVERKOOP

06 -53 250 362

Op een gegeven moment loopt iedere ondernemer daar tegen aan, bedrijfsverkoop of overdracht. Naast het financiële en juridische is het van belang bij verkoop de juiste partner te vinden.

De Hovenierscoach heeft de nodige ervaring op gedaan in het verkopen van hoveniersbedrijven. Een goed bestand van hoveniers en groenvoorzieners en de juiste mensen en kanalen weten zijn daarbij essentieel.

 

Waardebepaling

Bij elke verkoop is de waarbepaling van belang. Wat is je bedrijf waard? Wat wordt verkocht? Wat is de potentie van het bedrijf? Wat is de waarde van de aanwezige werknemers? Hoe ziet de opdrachten portefeuille eruit?

 

Overdracht

Het is erg belangrijk dat de medewerkers goed en tijdig op de hoogte worden gebracht. Spreek een meeloopperiode af met de nieuwe eigenaar, zodat hij/zij ziet en ervaart hoe het nu binnen je bedrijf eraan toe gaat.

 

Opdrachtgevers

Naast het informeren van je medewerkers is het informeren van je opdrachtgevers ook cruciaal. Je wilt netjes afscheid nemen, neem ik aan, en de mensen bedanken voor het gestelde vertrouwen. Bij voorkeur dit tijdens een gesprek doen waarbij je direct de nieuwe man/vrouw kan presenteren. Dan krijgt hij/zij de mogelijkheid zich ook te presenteren.

 

Wel of niet betrokken blijven?

Wil je betrokken blijven of niet? Word je adviseur voor een bepaalde periode? Of is jouw voorkeur (of die van de kopende partij) niet betrokken blijven.

 

Last but not least

De verkopende ondernemer heeft onderzoeksplicht! Als jij je bedrijf van de hand doet, moet je onderzoek doen naar de achtergrond, betrouwbaarheid en plannen van de koper. Wie zijn bedrijf aan malafide opkopers overdoet, kan ook na de verkoop aansprakelijk worden gesteld voor schulden van de zaak. Laat je goed informeren naar de juridische consequenties.
Een vrijblijvend gesprek? Bel 06 -53 250 362 of mail naar: a.bijl@jouwondernemerscoach.nl

De tweede stap naar slimmer hovenieren