Gratis advies
Meer verdienen
Delers van expertise
Wekelijkse tips

BESTEKKEN SCHRIJVEN

06 -53 250 362

Wij kunnen je helpen met het opstellen van een goede werkomschrijving c.q. bestek. Een goede werkomschrijving geeft jouw opdrachtgever niet alleen inzicht wat er geleverd gaat worden maar ook hoe het verwerkt gaat worden en waarom het zo verwerkt gaat worden. Bovenal wat het voordeel is van dit materiaal en de voorgestelde verwerking.

Alleen maar roepen dat je kwaliteit levert zonder dit schriftelijk te onderbouwen is een lege huls. Een nieuwe tuin is veelal een hele investering en je opdrachtgever wil graag weten dat hij/zij waar voor zijn geld krijgt, dat zou jij toch ook willen neem ik aan.

 

Ramingen 

De Tuinregisseurs adviseren om eerst een 2-3 tal ramingen op te stellen en van daaruit een begroting voor realisatie. Want laten we wel wezen een tuinontwerp kan op vele manieren worden gerealiseerd. Een raming geeft jouw opdrachtgever een indicatie van het kwaliteitsniveau en de daarbij behorende prijs.

 

Begroting

Nadat de opdrachtgever zijn keuze heeft gemaakt van het kwaliteitsniveau wordt de begroting voor de uitvoering opgesteld. Deze begroting kan zijn dat een raming 1 op 1 wordt overgenomen of dat er gecombineerd wordt tussen ramingen.

Bijvoorbeeld: eenvoudige bestrating in combinatie met meer volwassen beplanting. Of eenvoudige bestrating met ondergrondstabilisatie en/of voegen.

Raming

Professioneel

Een goede werkomschrijving van hetgeen je gaat doen en waarom wordt altijd hoog gewaardeerd door opdrachtgevers. Het geeft vertrouwen en je laat zien dat je weet waar je het over hebt en hoe je het gaat toepassen en waarom.

 

Werkwijze

Als De Tuinregisseurs voor jou de werkomschrijvingen opstelt wordt dit in principe gedaan met de materialen en wijze van verwerken zoals jij gewent bent. Er kan in overleg ook een andere werkwijze worden voorgesteld.
De ramingen worden opgesteld met jouw leveranciers en jouw inkoopvoorwaarden. Vooraf worden de opslagpercentages ingesteld waardoor de prijzen conform jouw bedrijf zijn.

 

Instellingen

Voordat we een raming voor je kunnen maken dienen we de nodige gegevens te krijgen om in te stellen, denk daarbij aan:

  • leveranciers en inkoopvoorwaarden;
  • opslagpercentages verschillende materialen;
  • personele kosten + opslagpercentage;
  • wel of geen voorrijkosten;
  • machine kosten + opslagpercentage.

Wil jij ook tijd besparen en toch een professionele werkomschrijving? Neem dan contact met ons op en vul onderstaand het contactformulier in en binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.

De tweede stap naar slimmer hovenieren