Gratis advies
Meer verdienen
Delers van expertise
Wekelijkse tips

OFFERTES SCHRIJVEN

06 -53 250 362

Offertes schrijven en offertes berekenen is vaak niet de hobby van de meeste hoveniers. Om een goede offerte te schrijven moet je er goed voor gaan zitten en er rustig de tijd voor nemen. Tijd die je vaak liever stopt in de uitvoering, de tuinaanleg of het tuin- of terreinonderhoud.

Een vergissing of het vergeten van materialen of werkzaamheden zal leiden tot een verliespost. Het verkeer inschatten van werkzaamheden zorgt ervoor dat je of te duur bent of er geld bij inschiet. Beiden wil je niet en sterker nog, je opdrachtgever ook niet.

 

Werkomschrijvende ramingen en begrotingen

De Tuinregisseurs maakt werkomschrijvende offertes maar noemt deze nooit zo. Een offerte is allereerst een raming van de realisatiekosten. Waarom zou je kunnen denken. Omdat als een tuinontwerp is gemaakt je dit op 1000 en 1 manieren kan realiseren.
Voorbeeld: neem alleen maar een schuttingpaal. Is deze van beton of hout? Van FSC hardhout, geïmpregneerd hout, ‘gebakken’ hout, composiet, cortenstaal, aluminium of………? Op welke wijze ga je deze verwerken? Direct de grond in? Op ene betonanker? Hoe werk je de bovenkant af? Welke bevestigingsmaterialen gebruik je?

Wij stellen voor en de opdrachtgever maakt een keuze met welke materialen en op welke wijze deze verwerkt dienen te worden. De opdrachtgever bepaalt het kwaliteitsniveau.

Niets vergeten!

Omdat wij een raming en begroting helemaal uitschrijven wat er geleverd gaat worden wordt er niets vergeten. Dit is voor jouw bedrijfsvoering essentieel. Wat kost het wel niet als de uitvoerende mensen materiaal tekort komen of nog vervelender het totaal niet is berekend, besteld en geleverd. Hoeveel tijdverlies dat gaat geven op een project.

 

Voorkom tijdverlies in de uitvoering

Onze software werkt zo dat wij lijsten kunnen uitdraaien van de te bestellen materialen, de benodigde arbeidsuren en machines. Deze lijsten leveren we jou aan aangevuld met een overzicht van de bruto en nettowinst per project. Zo heb jij de mogelijkheid om alles te controleren (want wij vergeten ook wel eens wat en twee zien meer dan één) en van te voren goed inzage krijgen van het uiteindelijke resultaat, want daar gaat het uiteindelijk toch om.

 

Tijdsinvestering in een goede offerte verdient zichzelf altijd terug!

Als offertes schrijven niet jouw hobby is, dan is er de mogelijkheid om dit uit te besteden aan De Tuinregisseurs. Heldere bestellijsten, overzicht van benodigde machines en inzet medewerkers. Dat scheelt je veel, heel veel tijd en voorkomt tijdsverlies tijdens de uitvoering.

De tweede stap naar slimmer hovenieren