Gratis advies
Meer verdienen
Delers van expertise
Wekelijkse tips

Welles Hout

Geschiedenis Welles Hout

Het bedrijf is opgericht in Heerenveen in 1927 door Gerben Hendrik Welles die startte met de aankoop van hakbosjes om daar bonenstokken, voor in de moestuin, en afrasteringspalen van te maken. Het familiebedrijf Houthandel G. Welles & Zn. (In 1950 verhuisd naar Appelscha) is tientallen jaren actief geweest in de bosexploitatie en handel in rondhout o.l.v. Gerben Jan Welles.

 

Jaren 80

Midden tachtiger jaren, toen de derde generatie (Gerben Hendrik Welles) zich aandiende, is de focus steeds meer komen te liggen op de productie en levering van duurzame houtproducten voor in de tuin onder de naam Welles Hout en zijn de bosactiviteiten beeïndigd. Door de jaren heen is het houtassortiment behoorlijk uitgebreid. Met de komst van Bart Luchtenveld in 2002 is er nog meer technisch inzicht toegevoegd en kan men de klant prima informeren over de mogelijkheden van levering en verwerking van duurzaam hout.

Welles Hout

Hoveniers

Vanaf midden tachtiger jaren leveren wij onze producten aan hoveniersbedrijven in Nederland en België. Daardoor kennen wij ook de wensen van hen en van hun (eind) klanten. Als meedenker van Slimmer Hovenieren gaan we graag de uitdaging aan om jullie te voorzien van tips en een wisselwerking te gaan creëren over jullie ideeën en wensen.

Of het nu gaat om het leveren van een schutting op kleur, een overkapping of tuinhuis naar eigen ontwerp en op maat, houten speeltoestellen, bloembakken in overleg met jou maken we een prachtig product voor jouw klanten. Binnen afgesproken tijd en (scherpe)prijs.

 

Interesse in samenwerking ?

Om te kijken of we elkaar kunnen inspireren maken we graag een afspraak op je bedrijf of op een locatie waar je aan het werk bent.

Bel daarvoor met tel. +31 (0) 516-431470 of stuur een email naar: verkoop@welleshout.nl

Graag tot ziens,

Gerben Welles en Bart Luchtenveld

Welles Hout

Keuze voor duurzaam hout

Duurzaam hout heeft altijd een grote rol gespeeld binnen het bedrijf. Al in een vroeg stadium is de keuze gemaakt voor het werken met larikshout dat op relatief grote schaal in Nederland, Duitsland en België beschikbaar is. Larikshout bevind zich in duurzaamheidsklasse 3 en is vergelijkbaar met douglas hout. Beide houtsoorten zijn harshoudend en verharden na verloop van tijd en zorgen daardoor voor een langere levensduur. In combinatie met de nerfstructuur heeft larikshout een warme uitstraling. Naast larikshout wordt er ook met andere duurzame houtsoorten gewerkt , zoals eiken en robinia.

 

Werkwijze

De mogelijkheden bij Welles Hout zijn groot. Door intensieve samenwerking met u, ons bedrijf en onze toeleveranciers ontstaat de door u gewenste oplossing. Aan de hand van bestekken, schetsen en/of tekeningen kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u maken en indien het opdracht wordt zorgen wij voor de levering en eventueel plaatsing. In eigen werkplaats maken wij schuttingen, hekwerken, pergolaconstructies, bloembakken, terrasoverkappingen e.d. Maatwerk en meedenken is één van de sterke punten van ons bedrijf. Leveringen zijn door geheel Nederland en België op een door u gekozen werkdag en afleveradres.

 

Inspiratie

Voor een goede wisselwerking en kennisoverdracht ontmoeten we veel vakbroeders uit het groene vak om te kijken hoe we met elkaar een duurzame en groene omgeving kunnen creëren waar iedereen zich happy bij voelt. We hebben inspirerende gesprekken en initiatieven met tuinontwerpers, hoveniers en leveranciers op het gebied van de buitenruimte. Daardoor is kennis binnen ons netwerk vele malen groter dan alleen de mogelijkheden van ons eigen bedrijf.

Welles Hout

De tweede stap naar slimmer hovenieren